Állatpark

Fedezd fel világunkat a Nyíregyházi Állatparkban! Sóstó ZOO = 500 faj + 5.000 állat + 30 hektár
A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, ahol 500 faj 5000 egyede él természeteshez közeli kifutókban. Ahol csak lehet, a rácsok helyett csupán szárazárok vagy vizesárok választja el a vendégeket az állatoktól.

Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Az 1,7 hektáros fürdőkomplexumban ez mind rád vár: hullámmedence, csúszdák (kamikaze, családi, óriás-, black hole, verseny- és elefántcsúszda), vadvízi sodrófolyosó, gyermekmedencék, inka romtemplom, kincses sziget.

Sóstófürdő

A hely, ahol nincsenek távolságok, mert minden látnivaló egy karnyújtásnyira elérhető!
Sóstógyógyfürdő a városközponttól alig 6 kilométerre található gyógyvizéről híres fürdőhely, mely a várost övező tölgyerdő szélén, a szikes vizű tó körül fekszik. A tóban nemcsak fürdőzni, hanem csónakázni, vízibiciklizni és horgászni is lehet, valamint a sportkedvelők rekortánpályán élhetik ki futás iránti szenvedélyüket.

Sóstói zenélő szökőkút

Látványos showelemekkel robbant be a köztudatba a nyíregyházi zenélő szökőkút. Az élményfürdő előtt, mintegy 500 négyzetméteres vízfelületen, hang-és fényeffektekkel nyűgözi le az arra sétálókat. A szökőkút ismert slágereket játszik, ezzel azonnal a felnőttek és gyerekek kedvencévé vált.

Bujtosi-tavak

A nyíregyházi Bujtosi-tavak gyönyörűen kialakított, parkosított környezete pihenésre, sportolásra és horgászásra egyaránt alkalmas.
A városliget családok, baráti társaságok kedvelt helyszíne, bográcsozásra és szalonnasütésre alkalmas árnyékos parkokkal. Míg a felnőttek az ebédet készítik, a gyerekek sem unatkoznak: királylányként és királyfiként egy igazi várat megidéző fa játszótéren szórakozhatnak.
A sportolni vágyók részére a tó körül rekortán futópályát, biciklis ösvényeket, valamint szabadtéri edzőparkot, foci- és kosárpályát alakítottak ki.